SANOAT KORXONALARIDA MEHNAT UNUMDORLIGI OSHIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH YO’LLARI - Yasharjonova Umidaxon To'lqinjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida mehnat unumdorligini oshirishning zamonaviy yo’llari, xususan raqamli texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada avtomatlashtirish, sun’iy intellekt, Internet of Things (IoT), bulutli hisoblash va katta ma’lumotlar (Big Data) kabi innovatsion yechimlarning ishlab chiqarish jarayonlariga ta’siri ko’rib chiqilgan. Bundan tashqari, raqamli transformatsiya jarayonida yuzaga keladigan to’siqlar va ularni bartaraf etish choralari muhokama qilingan. Tadqiqot natijalari korxonalarda raqamlashtirish mehnat unumdorligini sezilarli darajada oshirishi va xarajatlarni kamaytirishi mumkinligini ko’rsatadi.