BITIRUVCHI OʻQUVCHILARNI KASB TANLASHLARIDA UCHRAYDIGAN MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Almardanova Sevara G'anisher qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Mazkur maqolada bitiruvchi o‘quvchilarning kasb tanlash jarayonida duch keladigan muammolari, ularga ta’sir etuvchi psixologik omillar hamda ushbu muammolarni bartaraf etishning samarali psixologik yechimlari yoritilgan. Shuningdek, kasbiy yo‘naltirish jarayonida maktab amaliyotchi psixologi, ota-onalar va pedagoglarning o‘rni hamda vazifalari tahlil qilingan.