SANOAT KORXONALARIDA TEXNOLOGIK MODERNIZATSIYA ORQALI INNOVATSION SAMARADORLIKNI OSHIRISH - Odiljonov Begzodbek Shermuxammad o‘g‘li; Abdumo‘minov Axrorjon Axatjonovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Sanoat korxonalarida texnologik modernizatsiya bugungi global iqtisodiyot sharoitida innovatsion samaradorlikni oshirishning eng muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Jahon bozorida raqobatning keskinlashuvi, ishlab chiqarish jarayonlarining murakkablashuvi hamda iste’molchilar talabining doimiy o‘zgarishi korxonalardan zamonaviy texnologiyalarni joriy etishni talab etmoqda. Texnologik modernizatsiya orqali korxonalar nafaqat ishlab chiqarish hajmini oshiradi [1], balki mahsulot sifati, resurslardan foydalanish samaradorligi va umumiy iqtisodiy natijalarni ham yaxshilaydi. Shu sababli modernizatsiya jarayoni innovatsion rivojlanishning asosiy omillaridan biri sifatida qaraladi.