SUN’IY INTELLEKT ALGORITMLARI YORDAMIDA BENZINLI YENGIL AVTOMOBILLARDAN AJRALADIGAN ISSIQLIKNING ATROF-MUHITGA TA’SIRINI TAHLIL QILISH - Abdirashidov Aslidin Abdumuhammad o‘g‘li; To‘rayev Jaxongir Shamsiddin o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda benzinli yengil avtomobillardan ajraladigan issiqlikning atrof-muhitga ta’siri sun’iy intellekt algoritmlari yordamida tahlil qilinadi. Issiqlik ajralish jarayoni, uning atmosfera va shahar mikroiqlimiga ta’siri baholanadi hamda uni kamaytirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari ekologik holatni yaxshilash va energiya samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.