RAQAMLI TA’LIM PLATFORMALARIDA VARIATIV O’QITISH STRATEGIYALARI - Abdusamatova Sevinch (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada raqamli ta’lim platformalarida variativ o’qitish strategiyalarining ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanish o’qitish usullarini diversifikatsiya qilish imkonini beradi. Maqolada turli xil raqamli platformalar (masalan, Moodle, Google Classroom) va ularning o’quvchilarning individual ehtiyojlariga moslashishdagi roli ko’rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, variativ strategiyalar o’quvchilarning motivatsiyasini oshirish va bilim olish samaradorligini yaxshilashga yordam beradi.