O‘YIN FAOLIYATI MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISH VOSITASI SIFATIDA - Raxmatullayeva Zamira Olimjonovna; Rustamova Go‘zal Xolmuhammad qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda emotsional intellektni rivojlantirishda o‘yin faoliyatining pedagogik-psixologik ahamiyati ilmiy jihatdan yoritilib berilgan. Shuningdek, o‘yin faoliyati orqali bolalarda empatiya, hamdardlik, axloqiy baholash, o‘zi va boshqalarning his-tuyg‘ularini anglash hamda boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari tahlil qilingan.