NATURE PROTECTION IN THE CONTEXT OF GLOBAL ECOLOGICAL CHALLENGES - Khalilova Shokhista Mukhammadi qizi; Choriyeva Gulasal Chorshanbi qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda global ekologik inqiroz sharoitida tabiatni muhofaza qilishning nazariy va amaliy jihatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida antropogen omillarning biosfera barqarorligiga ta’siri, iqlim o‘zgarishi va ekologik muammolar o‘rganilgan [1][2].