GRAMMAR TEACHING METHODS FOR BEGINNER STUDENTS - Khalilova Shokhista Mukhammadi qizi; Ra'no Xolmirzayeva Begzadovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya (O‘zbek tilida): Ushbu tezisda boshlang‘ich bosqichdagi talabalar uchun grammatika o‘qitish metodlarining pedagogik va lingvistik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida kommunikativ yondashuv, interaktiv metodlar, vizual vositalar va amaliy mashqlar orqali grammatika o‘rgatishning samaradorligi ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim texnologiyalarining grammatika darslaridagi roli va talabalarning mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi.