SHAHAR ATROFI YO‘NALISHIDA DINAMIK YO‘LOVCHI OQIMIGA MOSLASHUVCHI AVTOBUS HARAKAT JADVALINI ISHLAB CHIQISH METODIKASI - Abdullayev Zikrillo Hayrullojon o’g’li; Nasirov Ilhomjon (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada shahar atrofi yo‘nalishida dinamik yo‘lovchi oqimiga moslashuvchi avtobus harakat jadvalini ishlab chiqish metodikasi taklif qilingan. Kuzatuv ma’lumotlari asosida yo‘lovchilar oqimining vaqt bo‘yicha o‘zgarish qonuniyatlari aniqlangan. Dinamik jadval asosida pik va bo‘sh vaqtlar uchun avtobuslar soni moslashtirilgan. Taklif etilgan metodika transport samaradorligini oshirish imkonini beradi.