SHAHARLARARO YO‘NALISHDA YO‘LOVCHILAR OQIMINING VAQT BO‘YICHA O‘ZGARISHINI TAHLIL QILISH ASOSIDA OPTIMAL AVTOBUS JADVALINI ISHLAB CHIQISH - Abdullayev Zikrillo Hayrullojon o’g’li; Nasirov Ilhomjon (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yo‘lovchi tashish tizimida matematik model yordamida transport vositalari soni va intervalini optimallashtirish masalalari o‘rganilgan. Yo‘lovchilar oqimi intensivligi, avtobus sig‘imi va reys davomiyligi asosida optimal avtobuslar sonini hisoblovchi formula keltirilgan. Taklif etilgan model transport resurslaridan samarali foydalanish imkonini beradi.