INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISHDAGI MUAMMOLAR: AMALIYOT VA HAQIQAT O‘RTASIDAGI TAFOVUT - Eshniyozova Bahora O‘ktam qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida interfaol metodlardan foydalanishning nazariy asoslari, pedagogik mohiyati hamda amaliyotdagi mavjud muammolari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida interfaol metodlarning o‘quvchilarning bilish faolligi, mustaqil fikrlashi, kommunikativ kompetensiyasi va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritib berilgan. Shuningdek, interfaol metodlarni amaliyotga joriy etishda uchrayotgan metodik, tashkiliy, psixologik va texnologik muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tajriba-sinov ishlari natijalari interfaol metodlarning ta’lim samaradorligini oshirishdagi muhim omil ekanligini tasdiqlaydi.