YEJEVIKANI CHESTER NAVI О‘SIMLIGINI OCHIQ MAYDONDA VA ISSIQXONA SHAROITIDA TURLI HARORAT VA NISBIY NAMLIKDA YETISHTIRISH - Nizomitdinov Zoxidjon Kamoliddin o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annatotsiya: ushbu maqolada yejevikan navlarini bir dona meva og‘irligi 7.3 g ga yetdi va eng yuqori hosildorlik — 13.6 t/ga qayd etildi. Bu nazorat variantiga nisbatan 58.1 % yuqori natija ekanligi aniqlandi. Quruq modda miqdori esa 13.7 % bо‘lib, mevalarning sifati va biokimyoviy tarkibi yuqori darajada shakllanganligini kо‘rsatdi. Tajriba natijalariga kо‘ra, Chester navi uchun 27–28°C harorat va 75–80 % nisbiy namlik eng maqbul mikroklimat muhiti hisoblanashi keltirib о‘tilgan.