KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHDAGI MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH YO’LLARI - Xayrullaeva Aziza Ziyadullaevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirishning dolzarb muammolari hamda ularni bartaraf etish yo‘llari O‘zbekiston–2030 strategiyasi va Prezident farmonlari asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda kichik biznesning YAIM, bandlik va eksportdagi ulushi hamda uning iqtisodiy o‘sishdagi o‘rni ilmiy jihatdan o‘rganildi. Shuningdek, Xitoy va Janubiy Koreya tajribasi bilan qiyosiy tahlil asosida milliy iqtisodiyotda kichik biznesni rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari aniqlangan.