OILAVIY MUTOLAA – MA’NAVIY TARBIYANING MUHIM OMILI - Tasheva Nasiba Salimovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarning aqlan va hissiy barkamol shaxs bo’lib yetishishlari uchun kitob o’qishga bo’lgan qiziqishini oila muhitida shakllantirish masalalari yuzasidan tadqiqotlar olib borilgan. Ushbu jarayonda bolalarning yosh davrlarini inobatga olish zarurati asoslantirilgan. Muallif tomonidan oila muhitida maktabgacha yoshdagi bolalarda kitobxonlikni rivojlantirish maqsadida ilmiy va uslubiy tavsiyalar ishlab chiqilgan.