BRAYL ALIFBOSIGA ASOSLANGAN O‘QUV MATERIALLARI, ATLASLAR, MODELLAR VA RAQAMLI VOSITALARNI YARATISH IMKONIYATLARI - Amriyeva Uljon Qaxramon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Maqolada ko‘zi ojiz va zaif ko‘ruvchi o‘quvchilar uchun Brayl alifbosiga asoslangan o‘quv materiallari, taktil atlaslar, hajmli modellar hamda zamonaviy raqamli vositalarni yaratish imkoniyatlari tahlil qilingan. Inklyuziv ta’lim sharoitida geografiya fanini samarali o‘qitishda taktil xaritalar, relefli globuslar, 3D modellar, audio tavsiflar va interaktiv elektron resurslarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, Brayl texnologiyalarini geografik ta’limga integratsiya qilishning pedagogik afzalliklari va istiqbollari ko‘rib chiqilgan.