INFORMATIKA FANIDAN O‘YIN TEXNOLOGIYALARINI ISHLAB CHIQISH VA UNDAN FOYDALANISH METODIKASI - Xaqqulova Madina Toir qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida, xususan, informatika fanini o‘qitishda o‘yin texnologiyalarini (gamifikatsiya) ishlab chiqish va ulardan samarali foydalanish metodikasi tadqiq etilgan. Maqolada o‘quvchilarning mantiqiy fikrlash, dasturlash va AKT savodxonligi ko‘nikmalarini rivojlantirishda didaktik o‘yinlarning o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, dars jarayoniga integratsiya qilinishi mumkin bo‘lgan o‘yin platformalari va ularning ta’limiy samaradorligi pedagogik tajriba-sinov ishlari asosida yoritib berilgan.