BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MEDIATA’LIM TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA TAFAKKUR TEZLIGINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Bozorboyeva Muhabbat Tohirjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida mediata’lim texnologiyalaridan foydalanish orqali tafakkur tezligini rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya vositalari yordamida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, tezkor qaror qabul qilishi, axborotni tahlil qilish va qayta ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari tahlil etilgan. Shuningdek, mediata’lim texnologiyalarining ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda ularni samarali qo‘llash usullari ko‘rsatib berilgan.