PROBATSIYA XIZMATIDA AFV ETISH ASOSIDA JAZODAN OZOD QILISH: XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASI - Umaralieva Dilshodaxon Nabijonovna; Mirqurbonov Jamshid Xurshed o’g’li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Anotatsiya: Maqola xorijiy mamlakatlarda (AQSh, Buyuk Britaniya, Yevropa Ittifoqi davlatlari, Kanada va Avstraliya) probatsiya xizmatining afv etish (rahmdillik) instituti asosida ozodlikdan mahrum qilish bilan bogʻliq boʻlmagan jazo turlaridan (jamiyatda nazorat ostidagi jazo, probatsiya nazorati) ozod qilishdagi rolini tahlil qiladi. Xalqaro standartlar, milliy amaliyotlar va shartli ozod qilish mexanizmlari koʻrib chiqilib, Oʻzbekiston tajribasi bilan qisqacha taqqoslanadi.