FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LINGVISTIK TALQINI - Zayniddinova Irodaxon Botirjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada jahon tilshunosligida frazeologik birliklar doirasida ilmiy tadqiqot olib borgan lingvist tadqiqotchilarning tadqiqotlari tahlil qilingan. Shu bilan birga, frazeologik birliklarni har tomonlama chuqur o‘rganish til frazeologiyasining ochilmagan qirralarini namoyon etishda muhim ahamiyat kasb etadi. Frazeologiyaning rivojlanish tarixini xronlogik jihatdan ma’lum davrlarga bo’linib nazariy tahlil qilingan.