“IJTIMOIY ISH AMALIYOTINI AMALGA OSHIRISH VA AXLOQIY ME’YORLAR” - Abdusalomov Muhriddin Shokirjon o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Kasbiy layoqatlilik qanday belgilanadi, uni tarkibiy qismlari qanday tasniflanadi degan savollar bugungi kun ijtimoiy ish nazariyasi va amaliyoti uchun dolzarb tadqiqiy masalalardan biri hisoblanadi. Mazkur masala amaliy ahamiyatga ega ekanligini inobatga olib, unga konseptual yondashish maqsadga muvofiqdir. Aynan konseptual yondashuv asosida nazariya va amaliyot birligi tamoyili ta’minlanadi. Shu tariqa, kasbiy layoqatlilik deb, ijtimoiy ish mutaxassisining o‘z ixtisosligiga oid bo‘lgan nazariy bilim va kasbiy qobiliyatlarini amaliy faoliyatda to‘liq namoyon eta olishi, ushbu maqolada yoritib berilgan.