BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MUSTAQIL FIKRLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Yo‘ldasheva Saida Toshqulovna; Abdurahmonova Ma‘rifat Rabbimkulova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik asoslari, samarali usul va vositalari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonida interfaol metodlar, muammoli vaziyatlar, ijodiy topshiriqlar va zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni tahlil qilingan. Mustaqil fikrlashni rivojlantirish orqali o‘quvchilarning bilish faolligi, ijodkorligi va mantiqiy tafakkurini shakllantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.