PEDAGOGIK JARAYONDA KOOPERATIV O’QITISH USULLARINING YANGI BILIM YARATISHGA TA’SIRI - Karimova Navbaxar Maxmudjanovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu tadqiqot ishi zamonaviy ta’lim tizimida kooperativ o‘qitish usullarining yangi bilim yaratish jarayonidagi o‘rni va ahamiyatini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Ishda o‘quvchilarning guruhlarda birgalikda ishlash orqali bilimni o‘zlashtirish, tahlil qilish va yangi g‘oyalar hosil qilish qobiliyatlarini shakllantirish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Kooperativ o‘qitishning individual o‘qitishdan farqli jihatlari, o‘quvchilar o‘rtasida intellektual aloqa o‘rnatish va jamoaviy kreativlikni rivojlantirish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqot natijalari ko‘rsatadiki, kooperativ metodlar o‘quvchining faolligini oshirish orqali shunchaki ma’lumotlarni qabul qilishdan, ularni sintez qilish va yangi bilimlar yaratish darajasiga ko‘tarilishiga xizmat qiladi.