RAQAMLI DAVRDA ELEKTRON ADABIYOT RIVOJI - Istamova Shoxista Rustamovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqamli davrda elektron adabiyotning shakllanishi va rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Elektron adabiyotning gipermatnlilik, multimodallik va interaktivlik kabi asosiy xususiyatlari ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, internet platformalari hamda sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy adabiy jarayonlarga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari elektron adabiyotning adabiy kommunikatsiyani transformatsiya qilayotgan muhim madaniy fenomen ekanligini ko‘rsatadi hamda uning kelajakdagi rivojlanish istiqbollarini baholashga xizmat qiladi.