ТУРЛИ ХИЛ БИОСТИМУЛЯТОРЛАР МЕЪЁРИНИНГ КУНЖУТ НАВЛАРИ ГЕНЕРАТИВ ОРГАНЛАРИГА ТАЪСИРИ - Юлдашева Зулфия Камаловна; Усманова Нилуфар Аваз қизи (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада кунжутнинг Қора шаҳзода навига Тандем 10% биостимуляторини 0,4 л/т+0,6+0,8 л/га меъёрда қўллаш биринчи тартиб шохларнинг кўп (5,1 дона), битта кўсакдаги ҳосил бўладиган уруғлар сонига ижобий таъсир кўрсатиши ҳамда юқоридаги кўрсаткичлар Садаф навининг Иммуноактив биостимуляторини 30 мл/т+35+40 мл/га меъёрда қўлланилган вариантда юқори бўлиши аниқланди.