PEDAGOGIK AMALIYOT DAVRIDA MENTORLIK TIZIMI ORQALI BO‘LAJAK TARBIYACHILARNING KASBIY REFLEKSIYA MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - Ro‘zmetova Farangiz Azamatovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda pedagogik amaliyot davrida mentorlik tizimi orqali bo‘lajak tarbiyachilarning kasbiy refleksiya madaniyatini shakllantirishning ilmiy-pedagogik asoslari va amaliy samaradorligi yoritilgan. Tadqiqot 2024–2026-yillar davomida Urganch, Nukus va Buxoro davlat pedagogika institutlarida 320 nafar talaba ishtirokida amalga oshirilgan. Mentorlik tizimi uch yo‘nalishda (individual mentorlik, guruhli mentorlik, masofaviy mentorlik) tashkil etilib, uning samaradorligi matematik-statistik tahlil (Student t-mezoni, χ² mezoni) yordamida isbotlangan. Tajriba yakunida umumiy samaradorlik 11,3% ga oshganligi qayd etildi.