UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA FIZIKA FANINI O‘QITISHNING ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARI - Fayziyeva Xolida Asadovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda umumta’lim maktablarida fizika fanini o‘qitish samaradorligini oshirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va elektron ta’lim vositalari majmuasidan foydalanishning o‘ziga xos xususiyatlari tadqiq etilgan. Maqolada an’anaviy metodika va pedagogik texnologiya tushunchalari o‘rtasidagi farqlar ilmiy jihatdan tahlil qilinib, dars jarayonini algoritmlash va kafolatlangan natijaga erishish mezonlari ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, murakkab jismoniy hodisalarni vizuallashtirishda virtual laboratoriyalar va elektron modellashtirish tizimlarining didaktik imkoniyatlari yoritilgan.