MILLIY TEATR - Madaminov Otabek (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: O’zbek milliy teatri madaniy merosimizning ajralmas qismi bo’lib, xalqimizning boy tarixi va san’at an’analarini o’zida mujassam etadi. Ushbu maqola milliy teatrning shakllanish bosqichlari, uning jamiyat hayotidagi o’rni va rivojlanish tendensiyalarini tahlil qiladi. Dastlabki professional teatrlardan tortib, bugungi kungacha bo’lgan davr mobaynida teatr san’atining o’ziga xos xususiyatlari va yetakchi namoyandalari ko’rib chiqiladi. Maqola milliy teatrning o’zbek madaniyati va ma’naviyatini yuksaltirishdagi muhim rolini ta’kidlaydi.