ZAMONAVIY JURNALISTIKADA KASBIY FAOLIYATNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI: BIR KUNLIK ISH JARAYONI MISOLIDA ILMIY-AMALIY TAHLIL - Abdiyeva Sarvinoz Shoyimovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy jamiyatda ommaviy axborot vositalari xodimining, xususan, jurnalistning kasbiy faoliyati va uning bir kunlik ish jarayoni ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida axborot yig‘ish, kun tartibini shakllantirish (agenda-setting), voqea joyidan ishlash empirikasi, intervyu olish hamda ma’lumotlarni verifikatsiya qilish bosqichlari atroflicha yoritilgan. Shuningdek, axborot texnologiyalari va raqamli platformalarning jurnalist faoliyatiga ko‘rsatayotgan ta’siri, kasbiy mas’uliyat va jurnalistik etika me’yorlari tadqiq etilgan. Jurnalistning fidokorona mehnati jamiyatda xolislik, shaffoflik va axborot xavfsizligini ta’minlashning asosiy kafolati ekanligi ilmiy dalillar asosida ochib berilgan.