DAVLAT SEKTORIDA INSON RESURSLARIDAN SAMARALI FOYDALANISHNING IQTISODIY-STATISTIK TAHLILI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Xusanova Muxsina Kasimovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada davlat sektorida inson resurslaridan samarali foydalanishning iqtisodiy-statistik jihatlari tahlil qilingan. Xodimlarning mehnat unumdorligi, ish vaqtidan foydalanish darajasi, kadrlar almashinuvi hamda malaka darajasining tashkilot faoliyati samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, inson resurslarini boshqarishda zamonaviy yondashuvlar, statistik tahlil usullaridan foydalanish va davlat sektorida kadrlar salohiyatini oshirish bo‘yicha amaliy takliflar berilgan.