O’ZBEKISTONDA EKOLOGIK XAVFSIZLIKNI TA’MINLASHNING DOLZARB MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Arolova Zarina Lochin qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, O‘zbekistonda ekologik xavfsizlikni ta’minlash bilan bog‘liq dolzarb muammolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda mavjud muammolarni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, atrof-muhitni muhofaza qilish, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish va ekologik barqaror rivojlanishni ta’minlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar beriladi.