O‘ZBEKISTON TASHQI SAVDOSINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI PLATFORMALARDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Muxtorov Boburmirzo Bahodir oʻgʻli (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda raqamli platformalarning O‘zbekiston tashqi savdosini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Elektron tijorat, raqamli to‘lov va logistika platformalaridan foydalanish orqali eksport jarayonlarini tezlashtirish, tranzaksiya xarajatlarini kamaytirish hamda kichik biznesning xalqaro bozorlardagi ishtirokini kengaytirish yo‘nalishlari yoritilgan.