ГИЁҲВАНДЛИК ВОСИТАЛАРИ, УЛАРНИНГ АНАЛОГЛАРИ ЁКИ ПСИХОТРОП МОДДАЛАРНИ ЎТКАЗИШ МАҚСАДИНИ КЎЗЛАМАЙ ҚОНУНГА ХИЛОФ РАВИШДА ТАЙЁРЛАШ, ЖИНОЯТИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Ташпулатов Нодир Анварович (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Аннотация: Мақолада гиёҳвандлик воситалари, уларнинг аналоглари ёки психотроп моддаларни ўтказиш мақсадини кўзламай қонунга хилоф равишда тайёрлаш, сақлаш ва бошқа ҳаракатлар билан боғлиқ жиноятларнинг криминологик ҳамда жиноят-ҳуқуқий хусусиятлари таҳлил қилинган. Шунингдек, мазкур жиноят таркибининг объектив ва субъектив белгилари ўрганилиб, қонунчиликни такомиллаштириш ва ушбу ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш юзасидан тегишли илмий-амалий таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.