TA’LIM JARAYONINI SAMARALI BOSHQARISH ORQALI FITONIMLAR ASOSIDA ORFOGRAFIK KO‘NIKMALARNI RIVOJLANTIRISH - Narkabilova Gulnoza Po‘latovna; Mo‘minjonova Gulnoraxon Abdupatto qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida fitonimlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning orfografik ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonini samarali boshqarish, pedagogik menejmentning zamonaviy yondashuvlari hamda innovatsion metodlardan foydalanishning ahamiyati tahlil qilingan. Fitonimlarning lingvodidaktik imkoniyatlari, ularning savodxonlikni oshirishdagi o‘rni hamda o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot davomida pedagogik boshqaruvning motivatsion, nazorat va rejalashtirish funksiyalari asosida tashkil etilgan darslarning samaradorligi ochib berilgan. В данной статье рассматриваются вопросы развития орфографических навыков учащихся начального образования посредством использования фитонимов. Анализируется значение эффективного управления образовательным процессом, современных подходов педагогического менеджмента и инновационных методов обучения. Научно обоснованы лингводидактические возможности фитонимов, их роль в повышении грамотности и развитии самостоятельного мышления учащихся. В ходе исследования раскрыта эффективность уроков, организованных на основе мотивационной, контрольной и планирующей функций педагогического управления. This article discusses the development of orthographic skills in primary school students through the use of phytonyms in the educational process. The importance of effective educational management, modern pedagogical management approaches, and innovative teaching methods is analyzed. The linguodidactic potential of phytonyms, their role in improving literacy, and their influence on the development of students’ independent thinking are scientifically substantiated. The study also reveals the effectiveness of lessons organized based on motivational, monitoring, and planning functions of pedagogical management.