INGLIZ VA O’ZBEK BADIIY ASARLARIDA O’XSHATISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abdulxafizova Zulayxo A'zamat qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Ushbu tezisda ingliz va o’zbek badiiy asarlarida o’xshatish (simile) stilistik vositasining strukturaviy, semantik va lingvomadaniy xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Ikki tildagi o’xshatish modellari taqqoslanib, ularning umumiy va farqli tomonlari aniqlanadi. Tadqiqot natijalari qiyosiy tilshunoslik, adabiyotshunoslik va tarjima nazariyasi sohalari uchun amaliy ahamiyat kasb etadi.