O‘QUV MARKAZLARIDA RAQAMLI MARKETING STRATEGIYALARINI TAHLIL QILISH: GOOGLE ANALYTICS MISOLIDA - Po‘latov Dilyorbek Dilshod o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy o‘quv markazlari faoliyatida raqamli marketing strategiyalarining ahamiyati, ularni amaliyotda joriy etish yondashuvlari hamda samaradorlikni baholash mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot doirasida Google Analytics 4 (GA4) platformasidan foydalangan holda o‘quv markazi vebsayti trafigi, foydalanuvchilar xulq-atvori, manbalar bo‘yicha samaradorlik va konversiya darajasini tahlil qilish metodologiyasi ishlab chiqildi. Mualliflar tomonidan o‘quv markazlari uchun ahamiyatli bo‘lgan asosiy KPI ko‘rsatkichlari aniqlangan, GA4 hodisalariga (events) asoslangan kuzatuv modeli taklif etilgan va marketing byudjetini taqsimlashda dalillarga asoslangan qarorlar qabul qilish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Olingan natijalar O‘zbekiston bozoridagi til o‘rgatish, IT va imtihonga tayyorlov yo‘nalishidagi o‘quv markazlari uchun amaliy ahamiyatga ega.