INNOVATSION G‘OYALARNI RIVOJLANTIRISHDA KICHIK BIZNESNI QO‘LLAB-QUVVATLASHNING XALQARO TAJRIBASI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘NALISHLARI - Mamasobirov Dilmurod Ernazarovich; Xibbimov Nurullo Faxriddin o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Bugungi kunda jahon bozor iqtisodiyotining muhim talabi – kam mehnat sarflagan holda, ko’proq va sifatli mahsulot ishlab chiqarish, kishilarning talab va ehtiyojlarini to’la qondirish va shu asosda foyda olishdan iborat. Jahon mamlakatlari kichik biznes va xususiy tadbirkorlik sohasini rivojlantirishga katta e’tibor berib, bunda bevosita innovatsion g’oyalarga tayanmoqda. Bu sohaning ulushi mamlakat yalpi ichki mahsuloti tarkibida yuqori hamda butun mamlakatlarda mavjud muammo, ishsizlik darajasini tushurishda ham muhim omil hisoblanadi.