DIQQATNING NEYROFIZIOLOGIK MEXANIZMLARI - Zubayda Ibadullayeva; Nafisa Jabborova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
ANNATATSIYA : Ushbu maqolada diqqat to‘g‘risida umumiy tushuncha,diqqatning neyrofiziologik xususiyatlari, diqqatning barqarorligi, diqqatning ko‘chuvchanligi, aktivasiya jarayoni, ekstroreseptorlar yuzasidan ilmiy va nazariy ma’lumotlar berilgan.