TABIIY RESURSLARNI TEJASHNING AHAMIYATI - G‘ulomova Ruxsora Buriyevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tabiiy resurslarni tejashning ahamiyati, ulardan oqilona foydalanish hamda ekologik muvozanatni saqlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, tabiiy boyliklarning kamayib borish sabablari, inson faoliyatining atrof-muhitga ta’siri va resurslarni asrash bo‘yicha samarali choralar haqida ma’lumot berilgan. Tabiiy resurslarni tejash kelajak avlod uchun sog‘lom va barqaror hayotni ta’minlashda muhim omil ekani ta’kidlangan. Аннотация: В данной статье рассматривается важность сохранения природных ресурсов, их рационального использования и поддержания экологического баланса. Также представлена ​​информация о причинах истощения природных ресурсов, влиянии человеческой деятельности на окружающую среду и эффективных мерах по сохранению ресурсов. Подчеркивается, что сохранение природных ресурсов является важным фактором обеспечения здоровой и устойчивой жизни для будущих поколений. Abstract: This article discusses the importance of conserving natural resources, their rational use, and maintaining ecological balance. It also provides information on the causes of the depletion of natural resources, the impact of human activity on the environment, and effective measures to conserve resources. It is emphasized that conserving natural resources is an important factor in ensuring a healthy and sustainable life for future generations.