MICROSOFT ACCESSDA JADVALLAR VA SO‘ROVLAR YARATISHNING AFZALLIKLARI. - Mo’minova Madina Muxiddinovna; Qodirova Gulira`no Nodirjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Anotatsiya. Ushbu ishda Microsoft Access dasturida jadvallar va so‘rovlar yaratish jarayoni o‘rganilgan. Ma’lumotlar bazasini tashkil etish, jadval tuzilmasini yaratish, maydon turlarini tanlash hamda so‘rovlar yordamida ma’lumotlarni izlash, saralash va tahlil qilish usullari yoritilgan. Ish davomida Microsoft Access dasturining imkoniyatlari, afzalliklari va ma’lumotlar bilan ishlashdagi samaradorligi tahlil qilingan. Аннотация. В данной работе изучен процесс создания таблиц и запросов в Microsoft Access. Рассмотрены вопросы организации базы данных, создания структуры таблиц, выбора типов полей, а также методы поиска, сортировки и анализа данных с помощью запросов. В ходе работы были проанализированы возможности, преимущества и эффективность программы Microsoft Access при работе с данными. Abstract. This work studies the process of creating tables and queries in Microsoft Access. The organization of databases, creation of table structures, selection of field types, and methods of searching, sorting, and analyzing data using queries are discussed. The capabilities, advantages, and efficiency of Microsoft Access in working with data are also analyzed.