AMERIKA ADABIYOTINI OʻRGATISHDA ZAMONAVIY METODIKALAR - Joʻraqulov Shaxzod Jamol oʻgʻli (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda Amerika adabiyotini o‘qitishda an’anaviy metodlardan voz kechgan holda, zamonaviy va innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash masalalari yoritilgan. Tadqiqotda talabalarning tanqidiy fikrlashini o‘stirishda “flipped classroom” (to‘ntarilgan sinf), R.A.F.T. texnikasi, raqamli storytelling hamda madaniyatlararo muloqot metodikalarining samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, asarlarni o‘rganishda nafaqat matn tahlili, balki tarixiy va ijtimoiy kontekstni tushunishga yo‘naltirilgan interaktiv usullarning roli ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola adabiyot darslarini bugungi kun ehtiyojlariga moslashtirish istagida bo‘lgan pedagoglar va tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.