BOLA PSIXOLOGIYASI BO‘YICHA OLIB BORILGAN ILMIY TADQIQOTLAR - Aripova Nigora Ravshanjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bolani hayot tarzi, oilada qanday yashashi, oiladagi muhut ota ona munosabati bola tarbiyasi bolaning yoshlik va o‘smirlik paytidagi psixologik jarayonlar kabi jarayonlar hususida ayrim fikr-mulohazalar bayon etilgan. Shuningdek, mazkur maqolada bola psixologiyasi uchun ilmiy jihatdan olib borilgan tadqiqotlar haqida maʼlumotlar berilgan. Bolaning ruhiy holati hususida olib borilgan psixologik tadqiqotlar va ularda keltirilgan fikrlar hususida ma’lumotlar berilib, fikrlar umumlashtirilgan. Аннотация. В данной статье высказаны некоторые мнения об образе жизни ребенка, о том, как он живет в семье, об обстановке в семье, об отношениях между родителями, воспитании ребенка, а также о психологических процессах ребенка в юношеском и подростковом возрасте. . Также в этой статье представлена ​​информация о научно проведенных исследованиях в области детской психологии. Приводятся сведения о проведенных психологических исследованиях психического состояния ребенка и представленные в них мнения, а также обобщены мнения. Abstract. In this article, some opinions are expressed about the way of life of the child, how he lives in the family, the environment in the family, the relationship between parents, child upbringing, and the psychological processes of the child during his youth and adolescence. Also, this article provides information about scientifically conducted research for child psychology. Information about the psychological research conducted on the mental state of the child and the opinions presented in them is given and the opinions are summarized.