XALQARO TAJRIBADA INKLYUZIV IQTISODIYOTNING RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI VA ULARNING O‘ZBEKISTON UCHUN AHAMIYATI - Nazirova Iroda Nig'matjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Jahonda barqaror iqtisodiy o‘sishga erishish uchun inson kapitali samaradorligini rivojlantirish munosib bandlikni ta’minlash va inklyuziv iqtisodiyotga o‘tishning zamonaviy tendensiyalari ro‘y bermoqda. Bu kabi islohotlar negizida Birlashkan millatlar tashkilotining barqaror rivojlanish maqsadlaridan 8-maqsadi “Barqaror, inklyuziv va barqaror iqtisodiy o’sishni, to’liq va samarali bandlikni va hamma uchun munosib mehnatni rag’batlantirish”fundamental asos vazifasini o‘tamoqda.