YOSHLAR ORASIDA STRESS VA UNI BOSHQARISH USULLARI - Buriboyeva Shahzodabonu; Berdiqulova Mahbuba Erkinjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada yoshlar orasida stressning kelib chiqish sabablari, uning psixologik va jismoniy holatga ta’siri hamda stressni boshqarish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim jarayoni, oilaviy muhit va ijtimoiy omillarning yoshlar ruhiyatiga ta’siri yoritilib, stressni kamaytirishga xizmat qiluvchi samarali psixologik tavsiyalar keltiriladi. ANNOTATION. This article analyzes the causes of stress among young people, its impact on psychological and physical health, and effective methods of stress management. It also highlights the influence of education, family environment, and social factors on youth psychology and provides practical psychological recommendations for reducing stress. АННОТАЦИЯ: В данной статье рассматриваются причины возникновения стресса среди молодежи, его влияние на психологическое и физическое состояние человека, а также методы управления стрессом. Освещается влияние образовательной среды, семейных и социальных факторов на психику молодежи и приводятся эффективные психологические рекомендации по снижению уровня стресса.