TA’LIMDA SOG’LOM TURMUSH TARZI - Jumayeva Zulfiya; Berdiqulova Mahbuba Erkinjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada ta’lim jarayonida sogʻlom turmush tarzini shakllantirishning ahamiyati, o‘quvchilarning jismoniy va ruhiy salomatligini mustahkamlash usullari hamda sogʻlom hayot ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim muassasalarida sogʻlom ovqatlanish, jismoniy faollik va gigiyena qoidalariga rioya qilishning pedagogik jihatlari tahlil qilingan. ANNOTATION. This article discusses the importance of promoting a healthy lifestyle in education, strengthening students’ physical and mental health, and developing healthy living skills. It also analyzes the pedagogical aspects of healthy nutrition, physical activity, and hygiene practices in educational institutions. АННОТАЦИЯ: В данной статье рассматривается значение формирования здорового образа жизни в системе образования, методы укрепления физического и психического здоровья учащихся, а также развитие навыков здоровой жизни. Также анализируются педагогические аспекты здорового питания, физической активности и соблюдения правил гигиены в образовательных учреждениях.