MUHAMMAD AMINXO‘JA MUQIMIYNING HAYOTI VA IJODI - Jo‘raboyeva Muxlisaxon Abduraufjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
XIX asr oxiri va XX asr boshlari o‘zbek adabiyotining yorqin namoyandalaridan biri — Muhammad Aminxo‘ja Mirzaxo‘ja o‘g‘li Muqimiy hisoblanadi. U o‘zbek demokratik adabiyoti asoschilaridan biri sifatida adabiyot tarixida muhim o‘rin tutadi. Muqimiy ijodi nafaqat o‘z davrining ijtimoiy-siyosiy ziddiyatlarini badiiy aks ettirgan, balki o‘zbek hajviyotining yangi bosqichga ko‘tarilishida ham hal qiluvchi rol o‘ynagan.