UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHNING AHAMIYATI - Muminova Gulmira Jurabayevna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida o‘quvchilarni kasb-hunarga yo‘naltirishning ahamiyati, kasbiy o‘zini anglash jarayonining psixologik asoslari hamda o‘quvchilarning qobiliyat va qiziqishlarini aniqlashda maktabning o‘rni yoritilgan. Shuningdek, kasb tanlash jarayonida maktab amaliyotchi psixologi, pedagoglar va ota-onalarning hamkorligi masalalari tahlil qilingan.
Keywords: Kalit so‘zlar: Kasb-hunarga yo‘naltirish, kasbiy o‘zini anglash, kasbiy qiziqish, qobiliyat, kasb tanlash, maktab psixologi, o‘quvchi shaxsi, motivatsiya, mehnat bozori, kasbiy rivojlanish.