OʻQUVCHILARDA RUHIY CHARCHOQNI YUZAGA KELTIRUVCHI PSIXOLOGIK MUAMMOLAR - Zarifboyeva Zuhra Ravshanbekovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda ruhiy charchoqning yuzaga kelishiga sabab bo‘luvchi psixologik omillar, uning o‘quv faoliyati va shaxs rivojlanishiga ta’siri hamda oldini olishning samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, ruhiy charchoqni aniqlash va bartaraf etishda maktab amaliyotchi psixologining vazifalari tahlil qilingan.
Keywords: Kalit so‘zlar:Ruhiy charchoq, emotsional zo‘riqish, stress, motivatsiya, o‘quv faoliyati, psixologik salomatlik, emotsional barqarorlik, maktab psixologi, o‘quvchilar, psixoprofilaktika.