ARAB SHOIRI SULAYMON AL-ISO BOLALAR SHE'RIYATIDA VATAN VA MILLIY ONG MAVZUSI - Muxiddinova Dilafruz Zohroddionovna,; Oripova Dilfuza Mirqodir qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola Suriya shoiri Sulaymon al-Isoning "Bolalar devoni" (ديوان الأطفال) asaridagi vatan va milliy ong mavzusiga bag'ishlangan she'rlarning birinchi qismini tahlil qilishga qaratilgan. Maqolada uchta she'r — "Falastin — uyim" (فلسطين — بيتي), "Vatanim" (وطني), "Bolalar vatani" (وطن الأطفال) — ko'rib chiqiladi. Bu she'rlarda vatan shaxsiy sog'inch, tabiat go'zalligi va kelajak orzusi orqali tasvirlanadi. Badiiy xususiyatlar — istiora, tashbeh, tashhis, takrir va mubolag'a san'atlari — tahlil qilinadi.
Keywords: Kalit so'zlar: Sulaymon al-Iso, Bolalar devoni, vatan mavzusi, shaxsiy his, orzular, badiiy tahlil, istiora, tashbeh.