STRATEGIK REJALASHTIRISH VA BOSHQARISH - Sodiqov Solik; Niyatov Navruzbek Zarifovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada strategik rejalashtirish va boshqaruvning zamonaviy iqtisodiyotdagi ahamiyati, korxonalar faoliyatidagi o‘rni va raqobatbardoshlikni oshirishdagi roli tahlil qilingan. Strategik boshqaruv korxonaning uzoq muddatli maqsadlarini aniqlash, resurslardan samarali foydalanish hamda ichki va tashqi muhit omillarini hisobga olgan holda boshqaruv qarorlarini qabul qilish jarayonini o‘z ichiga oladi. Tadqiqot davomida strategik rejalashtirishning asosiy bosqichlari, SWOT tahlilining ahamiyati, boshqaruv strategiyalarini ishlab chiqish usullari hamda korxonalar faoliyatida innovatsion yondashuvlardan foydalanish masalalari ko‘rib chiqildi. Shuningdek, strategik boshqaruv tizimini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari strategik boshqaruv tizimining korxona samaradorligini oshirish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi muhim vosita ekanligini ko‘rsatdi.
Keywords: Kalit so‘zlar: strategiya, strategik rejalashtirish, boshqaruv, SWOT tahlili, menejment, korxona, raqobatbardoshlik, innovatsiya.