MAKTAB KUTUBXONALARNING HOZIRGI AHVOLI VA ULARNING RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Tursunboyeva Shodiya; Aytimova Dilbar (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya:    Ushbu maqolada maktab kutubxonalarining hozirgi holati, ularning ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, kutubxonalarda mavjud muammolar, zamonaviy talablar asosida ularni rivojlantirish yo‘llari hamda o‘quvchilarning mutolaa madaniyatini shakllantirishdagi roli yoritiladi.
Keywords: Kalit so‘zlar: maktab kutubxonasi, mutolaa madaniyati, o‘quvchi, axborot resurslari, elektron kutubxona, ta’lim tizimi.